3 redenen waarom goede badkamerventilatie erg belangrijk is

1. Verminder condensatie.

Het valt niet te ontkennen dat vochtigheid en condensatie veel voorkomende kenmerken zijn van veel badkamers. Veel mensen nemen het voor lief, maar zoals dit artikel benadrukt, kost het verminderen van condensatie in de badkamer relatief weinig moeite om te ontwerpen en te onderhouden. Door je badkamer zo in te richten dat je ventilatie-

openingen wijd open houdt en ventilatie-openingen gelijkmatig over de badkamer verdeeld, is het veel gemakkelijker om condensvorming tot een minimum te beperken. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het één of twee keer per week schoonmaken van je badkamer zoals je dat anders zou moeten doen.

2. Goede ventilatie voorkomt schimmel.

Schimmel in een badkamer is vaak een nachtmerrie om aan te pakken, zelfs als het niet de primaire oorzaak van het probleem is. Als de kwaliteit van de binnenlucht in de badkamer slecht is, ontstaat er vochtigheid. Schimmel gedijt in natte, vochtige lucht, dus het bouwen en creëren van een vochtige omgeving is een manier om een perfecte broedplaats voor schimmel te creëren. Gelukkig elimineert een goed ventilatiesysteem de kans op het opbouwen van vocht in de eerste plaats.

3. Goede ventilatie voorkomt nare geurtjes.

Als de lucht erg muf is, komen er geuren vrij. Zo kan een badkamer met een piepklein ventilatierooster van een airconditioner vreselijke geuren produceren, zoals die van oude vochtige papieren handdoekjes, of zelfs van schimmel. Als er geuren uit de badkamer komen, wordt het moeilijk om lucht door de kamer te verplaatsen, waardoor schimmel en geuren zich er lange tijd kunnen ophopen. Ventilatie vermindert zo’n opeenhoping door een betere luchtcirculatie mogelijk te maken en frisse lucht in de kamer toe te laten om de opeenhoping van geuren te elimineren.

Bron: https://www.ventilatieshop.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *