Wat heb je nodig voor een verhuizing?

Wat heb je nodig voor een verhuizing?

Wanneer u gaat verhuizen is het juiste materiaal essentieel. Kiezen voor het juiste materiaal kan namelijk een hoop tijd en moeite schelen. Het is dus belangrijk dat je voor je verhuizing alvast bedenkt wat voor materiaal er nodig is voor deze klus. 

Verhuisdozen

Het lijkt heel vanzelfsprekend maar het blijft één van de belangrijkste dingen bij een verhuizing, goede verhuisdozen. Om frustratie en irritatie te voorkomen is het belangrijk om goede stevige verhuisdozen te kopen die genoeg kunnen dragen. Heeft u veel boeken in huis? Verhuisbedrijven beschikken vaak over zogenaamde boekendozen. Deze zijn compacter en steviger zodat ze een hoop boeken kunnen vervoeren. Een Voorbeeld van een verhuisbedrijf waar u gratis verhuisdozen en boekendozen kunt lenen kunt u vinden via deze link.

Een hondje

En nee ik heb het niet over je huisdier. Een hondje is een simpel karretje bestaande uit een plank met 4 roterende wieltjes. Handig om grote objecten of meerdere verhuisdozen in één keer te kunnen verplaatsen. Door gebruik te maken van een hondje hoef je niet meerdere keren heen en weer te lopen maar kun je alles in één keer doen. 

Verhuislift

Wanneer u niet op de begane grond woont is het handig om te werken met een verhuislift. Maar ook als u in een huis met meerdere verdiepingen woont kan het handig zijn om met een verhuislift te werken. Zo passen soms uw meubels niet door de trappengang of zelf niet eens door de deur. Dan kunt u gemakkelijk uw meubels via het raam naar beneden laten takelen met de verhuislift. Het is wel handig dat de verhuislift wordt bediend door een professionele verhuizer om gevaarlijke situaties te voorkomen. 

Onze tip is om een verhuisfirma in te huren. Bij de meeste verhuisbedrijven zitten deze spullen namelijk inbegrepen in de prijs. Eén voorbeeld van zo’n bedrijf is Feitsma verhuizingen. Dit is een Haarlems verhuisbedrijf dat al bijna 100 jaar bestaat en dus enorm veel ervaring heeft met allerlei verschillende verhuizingen. Staat u op het punt te om te gaan verhuizen? Dan raad ik u aan om eens een kijkje te nemen op de website van Feitsma verhuizingen of direct een offerte aan te vragen!

Lees hier wat een hydraulic ram doet

Lees hier wat een hydraulic ram doet

Een hydraulische ram is een handig stuk gereedschap waarmee je niet alleen heel handig objecten kan openen, maar je kunt er zelfs levens mee redden. Dit gereedschap werkt uitsluitend op een hydraulische manier waardoor je er veel kracht mee kan uitoefenen. Dit is natuurlijk ideaal wanneer als je je bedenkt dat er met heel weinig lichamelijke inspanning een grote hoeveelheid aan kracht kan worden uitgeoefend. Om goed te begrijpen waar een hydraulische ram voor dient, is het eerst belangrijk om helder te hebben hoe hydraulisch gereedschap over het algemeen werkt.

Hoe werkt hydraulisch gereedschap?

Je hebt normaal gereedschap waarbij het van belang is dat je met veel lichamelijke inspanning het gereedschap bediend om iets voor elkaar te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een tang. Door heel hard in de tang te knijpen kan je objecten ermee losdraaien. Bij hydraulisch gereedschap werkt dit net even anders. In dit gereedschap zit vloeistof. Meestal is deze vloeistof hydraulische olie. Dit vloeistof staat onder een druk. De vloeistof zelf heeft niet de eigenschap om samen te drukken. Als je dan vervolgens de vloeistof door een kleine ruimte van een stuk gereedschap laat gaan, ontstaat een grote hydraulische kracht. Met een soort pomp druk je deze vloeistof door het stuk gereedschap en hoef je minder kracht uit te oefenen, maar wordt er wel een grote kracht uitgeoefend.

Wat zijn de voordelen van een hydraulic ram?

Een hydraulic ram kan je zien als een cilinder die in één rechte lijn op hydraulische kracht werkt. JE hebt hier te maken met drukkracht, want voor trekkracht is dit stuk gereedschap niet gemaakt. Je drukt er dus onderdelen mee uit elkaar, bijvoorbeeld als je iemand wilt bevrijden uit een auto. Naast deze variant kan je ook een variant hebben dat bestaat uit meerdere cilinders. Anderen zijn weer gebouwd als een soort telescoop waarbij de werkende lengte groter gemaakt wordt. Doordat je zoveel kracht kan uitoefenen op de hydraulische ram, kent het vele voordelen:

  • Je kunt makkelijker en sneller iemand die klem zit bevrijden en zo sneller levens redden
  • Je hoeft niet te veel kracht te gebruiken en dus wordt het werk sneller verricht
  • Door de hydraulische kracht is het stuk gereedschap makkelijk in gebruik te nemen

Het tegenovergestelde van een hydraulische ram is de hydraulic spreader. Je kunt deze hydraulic spreader zien als een soort schaar waarbij ook hydraulische kracht een grote rol speelt en waarmee je objecten dus weer uit elkaar kan trekken met veel kracht.

Een kleine citrusboom verzorgen

Een kleine citrusboom verzorgen

Wil je leren hoe je een kleine citrusboom moet planten, laten groeien en kunt oogsten zodat je zomers zoet en zuur zijn? Lees dan zeker verder in dit artikel. Hoewel de citrusbomen subtropische planten zijn, zijn tuinders uit noordelijke gebieden er in geslaagd om citrusbomen succesvol in plantenbakken en bloempotten te laten groeien. De standaard grootte van een grapefruit- of een sinaasappelboom is 5 tot 7 meter. Een kleine citrusboom zal maximaal 2 tot 3 meter groot worden. De meeste soorten bevruchten zichzelf dus heb je maar 1 kleine citrusboom nodig om te kunnen genieten van de sappige vruchten. Over het algemeen moet je er rekening mee houden dat je boom na 3 tot 6 jaar vruchten zult gaan produceren.

Zorg voor de citrusboom

Citrusbomen houden ervan om op een zonnige plek geplant of gezet te worden. Daarbij moeten ze beschermd zijn tegen de wind. De lente is de beste periode om je kleine citrusboom in een pot te zetten. Begin met het voeden van je boom een paar weken nadat je hem geplant hebt. De eerste paar jaar is het nodig om je boom uitgebalanceerde voeding te geven. Voeding speciaal voor citrusbomen is hiervoor ideaal. De boom heeft voldoende voedingsstoffen nodig voor de ontwikkeling van nieuwe takken en de groei van bladeren. Is je boom al ouder voedt dan alleen bij als je kleine citrusboom vruchten begint te produceren.

Het oogsten van de citrusvruchten

Over het algemeen, maar afhankelijk van het klimaat waarin je woont, hebben de citrusvruchten 6 tot 8 maanden nodig om te rijpen. De citrusvruchten zullen niet rijpen als ze geplukt zijn, waak er dus voor de vruchten te vroeg te plukken. De beste indicator voor rijpe vruchten is de smaak. Proef of je citrusvrucht rijp is. Oogst de vruchten door ze van de boom af te knippen met een snoeischaartje. Onbeschadigde citrusvruchten kun je prima een aantal weken bij koele temperaturen bewaren. Geniet van je eigen gekweekte citrusvruchten.

De juiste boor voor elke klus

De juiste boor voor elke klus

Wanneer je gaat klussen heb je gereedschap nodig. Voor het maken van gaten heb  je een boor nodig, dat weten we allemaal wel. Maar er bestaan veel verschillende soorten boren. Welke je nodig hebt hangt onder andere af van het soort materiaal en de diepte. In dit blog bespreken we verschillende soorten boren.

Houtboor

Wanneer je gaten gaat boren in hout is het in eerste instantie belangrijk om te kijken naar het type hout waarin moet worden geboord. Veel mensen staan er namelijk niet voldoende bij stil, maar een houtboor is niet altijd geschikt om te boren in alle mogelijke houtsoorten. Daarom bestaan er verschillende soorten houtboren, zo heb je een normale houtboor, maar ook eentje die is geschikt voor hardhout.

Een van de verschillende houtboren is een speedboor, deze is geschikt voor het boren in zacht hout.  Door het uiterlijk wordt deze boor ook vaak een vlinderboor genoemd. Voor het boren met deze boor is er een boormachine met een hoog toerental nodig. Door de aanzetpunt kan je de boor precies op het goede punt plaatsen. De voorsnijders van de boor maken het werk gemakkelijk. Alle maten speedboren zijn voorzien van het quick lock systeem zodat deze niet kunnen slippen in uw boormachine.

Betonboor

Een betonboor is een stevige boor die geschikt is om kloppend te boren in diverse steensoorten, zoals baksteen, beton en kalkzandsteen. Voor het boren door beton heb je een boormachine nodig met een pulserende of kloppende werking. Voor het boren in beton heb je een boorhamer nodig. Vaak wordt er gedacht dat dit ook prima met een klopboormachine kan, maar deze is alleen geschikt om door steen te boren. Een steenboor en betonboor worden vaak door elkaar gehaald. Dit komt doordat de verschillen eigenlijk minimaal zijn. Je herkent allebei de soorten boren aan de stompe beitelvormige punt aan het uiteinde van de boor. Het verschil tussen betonboren en steenboren zit hem in dit geval ook dan ook met name in de hardheid van de beitelvormige punt. 

Universele boor

Daarnaast heb je ook een universele boor. Z’n boor kan je gebruiken voor het boren in verschillende soorten materialen. Zo kun je in zachtere materialen zoals hout boren, maar ook in metaal en steen. Boor je niet vaak, maar vind je het wel prettig om een universele boor in huis te hebben? Dan kan je prima voor een universele boor kiezen. Wanneer je vaker in een specifiek materiaal boort, dan kan je toch echt beter voor een boor gaan die hiervoor bedoelt is.

Sierbestrating in Tilburg

Sierbestrating in Tilburg

Je zal het vast wel eens op de straten gezien hebben, sierbestrating. Dit zijn de wegen met klinkers waar je overheen kunt rijden. Deze stenen kun je zien in de binnenstad van bijvoorbeeld Utrecht of Rotterdam. Wanneer je zelf ook sierbestrating in je eigen tuin wilt, kan je naar een bedrijf toe die jou kan helpen om deze stenen te kopen. De stenen kun je namelijk kopen om meerdere redenen. Zo kun je de stenen gebruiken voor in de achtertuin, maar je kunt de stenen ook kopen voor de oprit. Als je sierbestrating wilt, kan je terecht bij sierbestrating Tilburg. Hier hebben ze de beste stenen voor jou en je achtertuin. Het zijn erg mooie stenen en er is genoeg keus. Heb je een keus gemaakt? Dan kan er ervoor kiezen om een specialist in te huren die de stenen zo voor jou kan leggen. Het zelf doen is niet altijd een slim idee. Vooral niet als je er niet zoveel verstand van hebt.

Sierbestrating Tilburg

De juiste stenen voor de achtertuin

Wanneer je de sierbestrating wilt leggen, kan het voorkomen dat de stenen zullen zakken. Dit komt doordat de ondergrond niet goed gelegd is waardoor de stenen kunnen verschuiven. Om dit te voorkomen, is het van belang dat je een harde ondergrond neemt. Wanneer je een harde ondergrond hebt, zal je al snel merken dat je geen last hebt van verzakkende stenen. Je kunt dan ook tientallen jaren blijven genieten van de stenen. Dit komt doordat de stenen niet snel stuk gaan. 

3 redenen waarom goede badkamerventilatie erg belangrijk is

3 redenen waarom goede badkamerventilatie erg belangrijk is

1. Verminder condensatie.

Het valt niet te ontkennen dat vochtigheid en condensatie veel voorkomende kenmerken zijn van veel badkamers. Veel mensen nemen het voor lief, maar zoals dit artikel benadrukt, kost het verminderen van condensatie in de badkamer relatief weinig moeite om te ontwerpen en te onderhouden. Door je badkamer zo in te richten dat je ventilatie-

openingen wijd open houdt en ventilatie-openingen gelijkmatig over de badkamer verdeeld, is het veel gemakkelijker om condensvorming tot een minimum te beperken. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het één of twee keer per week schoonmaken van je badkamer zoals je dat anders zou moeten doen.

2. Goede ventilatie voorkomt schimmel.

Schimmel in een badkamer is vaak een nachtmerrie om aan te pakken, zelfs als het niet de primaire oorzaak van het probleem is. Als de kwaliteit van de binnenlucht in de badkamer slecht is, ontstaat er vochtigheid. Schimmel gedijt in natte, vochtige lucht, dus het bouwen en creëren van een vochtige omgeving is een manier om een perfecte broedplaats voor schimmel te creëren. Gelukkig elimineert een goed ventilatiesysteem de kans op het opbouwen van vocht in de eerste plaats.

3. Goede ventilatie voorkomt nare geurtjes.

Als de lucht erg muf is, komen er geuren vrij. Zo kan een badkamer met een piepklein ventilatierooster van een airconditioner vreselijke geuren produceren, zoals die van oude vochtige papieren handdoekjes, of zelfs van schimmel. Als er geuren uit de badkamer komen, wordt het moeilijk om lucht door de kamer te verplaatsen, waardoor schimmel en geuren zich er lange tijd kunnen ophopen. Ventilatie vermindert zo’n opeenhoping door een betere luchtcirculatie mogelijk te maken en frisse lucht in de kamer toe te laten om de opeenhoping van geuren te elimineren.

Bron: https://www.ventilatieshop.com/

Kunststof tank voor de tuinbouw

Kunststof tank voor de tuinbouw

Ook in de landbouw wordt gebruik gemaakt van watertanks, grote tanks worden meestal gebruikt voor opslag om bijvoorbeeld de velden te voorzien van water. Maar ook water om het vee water te geven, vaak worden ze gebruikt op een aanhanger om rijdend over het veld de gewassen te voorzien van water. Ook zijn er tegenwoordig geautomatiseerde systemen, deze voorzien de drinkbakken van de dieren van vers water. Water voor het veld bestaat meestal uit regenwater.

Tanks voor mobiel gebruik

Maak je gebruik van watertanks op een vrachtwagen of een aanhanger, is het wel zorg om te letten op een aantal punten. Allereerst de bevestiging van de tank, je moet ervoor zorgen dat de tank niet gaat schuiven door deze goed vast te zetten. Ook het klotsen van de vloeistof is niet ideaal, het kan zelfs gevaarlijk zijn bij grote hoeveelheden vloeistoffen voor de stabiliteit. De tanks van rotterdamplastics.nl zijn uitgevoerd met tussenschotten, op deze manier heb je minimaal last dat de vloeistof gaat klotsen in de tank.

watertanks

Schoonmaken van de tank

Je kunt niet onbeperkt vloeistoffen in de watertanks blijven doen zonder de tank schoon te maken, ook het inspecteren van de tank kan soms nodig zijn. Door de handopening kun je eenvoudig de tank nakijken en schoonmaken, bij iedere tank kun je kiezen tussen een dop met of zonder beluchting. Verder kan een tank altijd worden voorzien van verschillende openingen om diverse mogelijkheden op aan te sluiten. Ook voor aansluitingen die niet van metaal mogen zijn kun je in de webshop kopen.

Belangrijke dingen om te weten als u verhuist naar een nieuwe woning

Belangrijke dingen om te weten als u verhuist naar een nieuwe woning

Beveilig uw nieuwe huis

Verhuizen naar een nieuw huis zal betekenen dat u ook zorgvuldig moet inspecteren of de nieuwe plaats veilig is en ook bepalen hoe veilig het is. Om te beginnen, u kunt contact opnemen met een lokale slotenmaker om de sloten van alle buitendeuren te veranderen – u weet nooit wie misschien een kopie van de sleutels heeft. Ook kunt u overwegen om een beveiligingsalarm tegen inbrekers te laten installeren, vooral als de nieuwe buurt een slechte reputatie heeft.

Inspecteer ook uw nieuwe woning van binnenuit en controleer of alle ramen en deuren goed sluiten en veilig vergrendelen. Indien van toepassing de batterijen van alle rookmelders verwisselen. Ga voor meer informatie over de kosten voor het vervangen van sloten naar slotenmaker holland.

Het uitpak proces starten

Bent u bekend met de term UNPACKING PARTY? Van alle dingen om te doen na het verhuizen naar een nieuw huis, lijkt uitpakken zowel de meest dringende en de minst dringende taak. Ja, u wilt het zo snel mogelijk gedaan hebben en gedaan krijgen, maar tegelijkertijd heeft u altijd de belangrijkere dingen al bij de hand, vooral in de eerste week of zo.

Onnodig te zeggen, moet u beginnen met het uitpakken van de kamers die u gebruikt op een dagelijkse basis en werk uw weg naar degenen die u veel minder vaak gebruikt, zoals uw opslagruimten en gast kamers.

Organiseer een housewarming party

Wat te doen bij de verhuizing naar een nieuw huis? Organiseer een housewarming party, natuurlijk! U kunt uw succesvolle verhuizing vieren door een klein informeel samenzijn te organiseren waar u vrienden uitnodigt (als u vrienden in de nieuwe stad hebt), collega’s en buren. In werkelijkheid, een bescheiden housewarming partij is een goede manier om de mensen naast de deur te ontmoeten – wie weet, u kunt zelfs goede vrienden met een aantal van hen worden. Oh, en in het geval je niet wist, een housewarming partij na de verhuizing wordt verondersteld om geluk te brengen aan zowel het huis zelf en de bewoners, in uw geval dus uzelf en uw familieleden.

Succes!

Saaie schuttingen zijn verleden tijd

Saaie schuttingen zijn verleden tijd

Vroeger zette je schuttingen in je tuin die recht en saai waren, maar tegenwoordig laten we onze spirituele geesten lekker vrij en gaan we voor allerlei artistieke creaties. Je kan een schutting laten bouwen maar je kan dit natuurlijk ook zelf maken. Als je ervoor kiest om zelf een schutting te maken moet je alleen de juiste materialen aanschaffen en kan je aan de slag.

Plan maken

Voordat je naar de bouwmarkt gaat is het verstandig om een plan te maken zodat je duidelijk in beeld hebt wat je wilt gaan doen en hoe je dit wilt gaan doen. Een schutting heeft stevigheid nodig dus hij moet op meerdere plaatsen bevestigd worden aan bijvoorbeeld de grond of aan het huis. Nadat je hebt besloten waar je de schutting gaat vastzetten moet je gaan bedenken hoe zwaar de schutting moet worden, ga je er bijvoorbeeld een hele klimop tegenaan laten groeien of hang je er alleen een paar foto’s aan. Nadat je hebt besloten wat je wilt gaan maken en hoe je dit gaat doen is het belangrijk dat je beslist wat voor soort materiaal je gaat gebruiken

Tuinhout of hardhout

De houtkeuze is belangrijk voor je toekomstige schutting omdat deze bepaald hoe het eruit gaat zien en hoe deze functioneert. Over het algemeen wordt tuinhout vaak gebruikt voor het bouwen van houten bouwwerken die buiten komen te staan. Voor de palen die je in de grond vastzet kan je het beste hardhout gebruiken zodat jouw bouwwerk stevig vast staat en nog jaren kan blijven staan. Bron: Houtdirect

Bouwsector ook tijdens corona interessant

Bouwsector ook tijdens corona interessant

Waar de meeste bedrijven haar deuren moet sluiten, blijft de bouwsector aantrekken. Volgens de Rijksoverheid mag de bouw gewoon zijn werkzaamheden voortzetten en werken aan projecten. Dit is natuurlijk interessant voor mensen die geen baan hebben en interesse hebben in de bouwsector. 

Richtlijnen in de bouw

Ook in de bouw moeten werknemers zich aan maatregelen houden van de overheid. Hiervoor dienen alle bouwwerknemers zich te verdiepen in ‘Samen veilig doorwerken’ dat is opgesteld door het RIVM. De belangrijkste maatregelen die genomen moeten worden is dat er 1,5 meter afstand moet worden gehouden op welke locatie dan ook, werk zoveel mogelijk zelfstandig, bij verkoudheid symptomen blijf thuis en werken in kleine vaste teams. 

Werken in de bouw

Bouwprojecten en werkzaamheden in de bouw gaan door, ondanks de corona crisis. Het is en blijft dus een aantrekkelijke markt om werkzaam in te zijn. Er zijn diverse opleidingen die gevolgd kunnen worden om ook in de bouw te mogen werken. Je kunt bijvoorbeeld grondwerker worden door opleidingen te volgen van Infravak. De kans op een baan in de bouw is momenteel namelijk erg groot. 

De rol van de Rijksoverheid

De rijksoverheid kijkt voortdurend mee met de verbeteringen in de bouw met betrekking tot de corona crisis. Zo wordt er regelmatig overleg gevoerd met opdrachtgevers, netbeheerders en corporaties om via deze weg te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard willen zij dat de werkzaamheden door kunnen gaan en dat projecten succesvol worden afgerond. Het rijk stimuleert in deze situatie vergunningverlening, zodat de economie in de bouwsector draaiende blijft.