Beton storten, hoe kun je dit laten doen?

Beton storten, hoe kun je dit laten doen?

Beton storten is moeilijk als je er geen verstand van hebt. Met de verkeerde werkwijze kan het misgaan. Dit is niet verstandig en daarom kan je vaak het beste eerst kijken naar om beton te laten storten. Als je beton wilt laten storten, dan is het van belang dat je naar een hierin gespecialiseerd bedrijf gaat. Het bedrijf zal je kunnen helpen om het beton te laten storten. Hierdoor kan je zo snel mogelijk genieten van het beton. 

beton storten

Een afspraak maken

Als je beton wilt laten storten, dan is het van belang dat je naar een bedrijf gaat. Het bedrijf zal voor jou een afspraak maken voor het storten van het beton. Je kunt beton bijvoorbeeld nodig hebben voor een ondervloer. Een vloer die onder het huis komt. Aangezien dit de basis vormt, is het zeker niet aan te raden om de kluis uit te laten voeren door een expert.  

Beton laten storten is het beste om te doen

Als je geen verstand hebt van het storten van beton, dan is het van belang dat je het beton laat storten. De meeste bedrijven kunnen de klus op korte termijn uitvoeren. Daardoor kan je snel weer verder met klussen die hierop aansluiten. Wacht dan ook niet te lang en plan een afspraak in. Zo voorkom je dat je enigszins vertraging oploopt bij de bouw van het huis.

Rockpanel of Trespa? De verschillen op een rij

Rockpanel of Trespa? De verschillen op een rij

Zowel Rockpanel als Trespa zijn materialen van hoge kwaliteit, die beiden worden gebruikt voor onderhoudsarme gevelbekleding. In dit artikel gaan we in op beide materialen en sluiten af met de verschillen. We zullen in dit artikel Rockpanel vaak vervangen door RP en Trespa met TP.

Rockpanel

RP

Platen van RP zijn van samengeperste anorganische steenvezels, namelijk basalt, waarbij een thermohardend bindmiddel wordt gebruikt. Ze zijn duurzaam en tamelijk flexibel, en kunnen op een vergelijkbare manier worden verwerkt als hout. Daardoor zijn de montage- en installatiekosten laag. Ze zijn zeer brand-, temperatuur-, weer- en UV-bestendig. RP is geschikt voor ruimten die niet geventileerd worden. De platen kunnen direct op de gevel worden aangebracht met lijm en enige kleine spijkers.

TP

De ware naam van het materiaal waarvan TP-platen zijn gemaakt, is High Pressure Laminate (HPL). Echter, vanwege het succes van de fabrikant Trespa bij de productie en verkoop van deze platen wordt het materiaal nu doorgaans Trespa genoemd. De platen bestaan uit lagen van houtvezels, die met fenolhars zijn geïmpregneerd, daarna zijn samengeperst en aan beide kanten zijn voorzien van een harde en moeilijk doordringbare laag. Aan die laag wordt een gekleurd pigment toegevoegd. Daardoor zijn deze platen in vele kleuren te krijgen.

Verschillen tussen RP en TP

We hebben we al geconstateerd dat RP en TP anders zijn samengesteld. Andere verschillen zijn:

 • De verwerkbaarheid van RP is simpeler, want ze kunnen worden gezaagd.
 • RP-platen worden aangebracht met spijkers, waarbij voorboren niet nodig is.
 • Platen van TP zijn harder en daarom is voorboren daarvoor wel nodig.
 • Een bijzonder zaagblad wordt gebruikt om TP-platen te zagen.
 • TP werkt meer dan RP.
 • De standaard brandwerendheid van RP is van de B-klasse.
 • Hoewel niet standaard zijn ook TP-platen brandwerend te krijgen.
 • RP kan worden gebruikt voor ongeventileerde ruimtes.
 • RP weegt minder.
 • RP-platen zijn in minder afmetingen te krijgen.
 • TP komt in meer diktes.
 • TP levert platen voor diverse omgevingen.

Wat kost het om een huis te bouwen?

Wat kost het om een huis te bouwen?

Voor veel mensen is het een droom om ooit nog eens zelf een huis te bouwen. Daar komt echter ontzettend veel bij kijken. Je moet bijvoorbeeld eerst een goed stuk bouwgrond vinden waar je je huis kunt gaan bouwen. Bekijk altijd eerst het bestemmingsplan van de grond voor je het aanschaft. Dan weet je of je kunt gaan bouwen naar jouw wensen. Bouwgrond kost vaak tussen de €200,- en €400,- per vierkante meter. Afgelegen bouwgrond is goedkoper dan grond in de stad.

Om een huis te mogen bouwen heb je altijd een bouwvergunning nodig. Zo’n vergunning kun je aanvragen bij de gemeente waar je wilt gaan bouwen en kost enkele duizenden euro’s. Voor de aansluiting van gas, water, elektra en riolering mag je al snel meer dan €5000,- rekenen. De bouwkosten van de woning zelf zijn de grootste kostenpost. Je kunt ongeveer een woning bouwen vanaf €130.000,-

Om te zorgen dat je project op een professionele manier uitgevoerd wordt, kun je het beste een bouwregisseur inhuren. Een bouwregisseur kan je helpen door je te begeleiden bij de bouw van je huis. Hij kijkt bijvoorbeeld hoe jouw wensen kunnen worden omgezet in een goede bouwtekening. Bij het opzetten van een bouwproject is het belangrijk dat er een goed bouwprojectmanagement aanwezig is. Het bouwprojectmanagement regisseert het bouwproces en stuurt de projectteams bij namens de opdrachtgever.

Het is ook een goed idee om een professionele architect in te huren. Dit kost al gauw enkele tienduizenden euro’s.

Voor je begint met bouwen moet de grond eerst worden klaargemaakt om op te bouwen. Dit kost al snel tussen de €5000,- en €10.000,-

Vergeet ook niet dat het inrichten van uw huis ook nog kosten met zich meebrengt. Dit is afhankelijk van uw wensen en keus daarin. Woonwinkel Rijssen kan u daar perfect in adviseren!

Hoe haal je het meeste uit een palletwagen?

Wat is een palletwagen?

Een palletwagen, ook wel bekend als een “palletpomp”, is een standaard vorkheftruck die vaak wordt gebruikt en die het meest geschikt is voor een magazijnomgeving, voor het verplaatsen van pallets en pallet ladingen. Ze zijn vooral handig om de efficiëntie van dit soort handmatige taken in magazijnomgevingen te vergroten, door van een meer persoons taak een eenmansopdracht te maken. Er zijn echter ook verschillende soorten palletwagens, die allemaal verschillende voordelen en toepassingen hebben voor verschillende toepassingen.

Waarvoor dient een palletwagen?

Palletwagens worden meestal gebruikt om vrachtwagens te laden en te lossen, maar kunnen ook nuttig zijn voor het orde verzamelen. Als je meerdere pallets heeft die je moet verplaatsen, voor korte of lange afstanden, is het gebruik van een palletwagen de meest effectieve oplossing, omdat je hiermee veel tijd kunt besparen. De palletwagen zal jouw werkzaamheden aanzienlijk vergemakkelijken, vooral het elektrische model, omdat je hiermee lange afstanden kunt afleggen met zware pallets. Zo kun je jouw productiviteit aanzienlijk verhogen.

Palletwagen gebruiken

Met de verscheidenheid aan verschillende palletwagen die voor jou beschikbaar zijn, is er ook een breed scala aan toepassingen voor deze palletwagen, waaronder:

Handmatige palletwagens: Een handmatige palletwagen zoals deze zware handpalletwagen wordt meestal gebruikt om ladingen tot 2500 kg handmatig te heffen en te vervoeren, en is het standaardtype palletwagen.

Elektrische palletwagen: Een elektrische palletwagen wordt vaak gebruikt voor hoogwaardige constructies en neemt het meeste handwerk uit de taak van het verplaatsen van transportlasten.

High-lift palletwagen: Een high-lift palletwagen wordt vaak gebruikt om lasten veel hoger te heffen dan een standaard palletwagen, terwijl hij ook als heftafel en werkbank fungeert.

Weegpalletwagen: weegpalletwagens kunnen worden gebruikt om alles wat je vervoert tot bepaalde hoeveelheden te wegen, terwijl ze ook de efficiëntie en het gebruik van een gewone palletwagen bieden.

Je kunt dus zien dat palletwagen een grote verscheidenheid aan verschillende toepassingen hebben, en ook dat je voor een bepaalde klus misschien een specifiek type palletwagen nodig heeft, zoals een elektrische palletwagen als je zoveel mogelijk wilt meenemen. Van arbeid mogelijk uit het werk. Voor meer informatie kun je hier ons volledige assortiment palletwagen bekijken.

Werken met een hoekprofiel

Werken met een hoekprofiel

Het is vaak zo dat je een hoekprofiel nodig hebt om de constructie goed op te zetten. Het kan belangrijk zijn om er zeker van te zijn dat je dit op een goede manier aanpakt. Daarom is er een verschil tussen gelijkzijdige profielen en ongelijkzijdige profielen. Het is zaak om eens te kijken wat voor jou het best is. De L-vorm kan hierbij afwijken. Wie niet zeker weet wat de goede optie is, kan dan altijd nog een specialist erbij betrekken.

Precies op maat werken

Het is natuurlijk belangrijk om precies op maat te werken. Je hebt immers precies voor ogen hoe je constructie eruit moet komen te zien. Daar heb je het juiste hoekprofiel voor nodig. In dat opzicht kan je het best gewoon bij de specialist opgeven wat je nodig hebt. Aan de hand daarvan kan je dan gemakkelijk de juiste keuze maken. Zo kan je direct aan de slag met de bouw. Je weet immers zeker dat alles gewoon goed verzorgd is dan.

Zeker zijn van de kwaliteit

Het is ook belangrijk om zeker te zijn van de kwaliteit van het hoekprofiel. In dat opzicht is dus ook kiezen voor een model van staal altijd aan te raden. Het is fijn om te weten dat de stalen varianten wel heel veel aankunnen. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je ook echt op een fijne manier aan het werk kan en je een veilige constructie opzet. Vooral als het zwaarder wordt is dit van belang.

Wat heb je nodig voor een verhuizing?

Wat heb je nodig voor een verhuizing?

Wanneer u gaat verhuizen is het juiste materiaal essentieel. Kiezen voor het juiste materiaal kan namelijk een hoop tijd en moeite schelen. Het is dus belangrijk dat je voor je verhuizing alvast bedenkt wat voor materiaal er nodig is voor deze klus. 

Verhuisdozen

Het lijkt heel vanzelfsprekend maar het blijft één van de belangrijkste dingen bij een verhuizing, goede verhuisdozen. Om frustratie en irritatie te voorkomen is het belangrijk om goede stevige verhuisdozen te kopen die genoeg kunnen dragen. Heeft u veel boeken in huis? Verhuisbedrijven beschikken vaak over zogenaamde boekendozen. Deze zijn compacter en steviger zodat ze een hoop boeken kunnen vervoeren. Een Voorbeeld van een verhuisbedrijf waar u gratis verhuisdozen en boekendozen kunt lenen kunt u vinden via deze link.

Een hondje

En nee ik heb het niet over je huisdier. Een hondje is een simpel karretje bestaande uit een plank met 4 roterende wieltjes. Handig om grote objecten of meerdere verhuisdozen in één keer te kunnen verplaatsen. Door gebruik te maken van een hondje hoef je niet meerdere keren heen en weer te lopen maar kun je alles in één keer doen. 

Verhuislift

Wanneer u niet op de begane grond woont is het handig om te werken met een verhuislift. Maar ook als u in een huis met meerdere verdiepingen woont kan het handig zijn om met een verhuislift te werken. Zo passen soms uw meubels niet door de trappengang of zelf niet eens door de deur. Dan kunt u gemakkelijk uw meubels via het raam naar beneden laten takelen met de verhuislift. Het is wel handig dat de verhuislift wordt bediend door een professionele verhuizer om gevaarlijke situaties te voorkomen. 

Onze tip is om een verhuisfirma in te huren. Bij de meeste verhuisbedrijven zitten deze spullen namelijk inbegrepen in de prijs. Eén voorbeeld van zo’n bedrijf is Feitsma verhuizingen. Dit is een Haarlems verhuisbedrijf dat al bijna 100 jaar bestaat en dus enorm veel ervaring heeft met allerlei verschillende verhuizingen. Staat u op het punt te om te gaan verhuizen? Dan raad ik u aan om eens een kijkje te nemen op de website van Feitsma verhuizingen of direct een offerte aan te vragen!

Lees hier wat een hydraulic ram doet

Lees hier wat een hydraulic ram doet

Een hydraulische ram is een handig stuk gereedschap waarmee je niet alleen heel handig objecten kan openen, maar je kunt er zelfs levens mee redden. Dit gereedschap werkt uitsluitend op een hydraulische manier waardoor je er veel kracht mee kan uitoefenen. Dit is natuurlijk ideaal wanneer als je je bedenkt dat er met heel weinig lichamelijke inspanning een grote hoeveelheid aan kracht kan worden uitgeoefend. Om goed te begrijpen waar een hydraulische ram voor dient, is het eerst belangrijk om helder te hebben hoe hydraulisch gereedschap over het algemeen werkt.

Hoe werkt hydraulisch gereedschap?

Je hebt normaal gereedschap waarbij het van belang is dat je met veel lichamelijke inspanning het gereedschap bediend om iets voor elkaar te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een tang. Door heel hard in de tang te knijpen kan je objecten ermee losdraaien. Bij hydraulisch gereedschap werkt dit net even anders. In dit gereedschap zit vloeistof. Meestal is deze vloeistof hydraulische olie. Dit vloeistof staat onder een druk. De vloeistof zelf heeft niet de eigenschap om samen te drukken. Als je dan vervolgens de vloeistof door een kleine ruimte van een stuk gereedschap laat gaan, ontstaat een grote hydraulische kracht. Met een soort pomp druk je deze vloeistof door het stuk gereedschap en hoef je minder kracht uit te oefenen, maar wordt er wel een grote kracht uitgeoefend.

Wat zijn de voordelen van een hydraulic ram?

Een hydraulic ram kan je zien als een cilinder die in één rechte lijn op hydraulische kracht werkt. JE hebt hier te maken met drukkracht, want voor trekkracht is dit stuk gereedschap niet gemaakt. Je drukt er dus onderdelen mee uit elkaar, bijvoorbeeld als je iemand wilt bevrijden uit een auto. Naast deze variant kan je ook een variant hebben dat bestaat uit meerdere cilinders. Anderen zijn weer gebouwd als een soort telescoop waarbij de werkende lengte groter gemaakt wordt. Doordat je zoveel kracht kan uitoefenen op de hydraulische ram, kent het vele voordelen:

 • Je kunt makkelijker en sneller iemand die klem zit bevrijden en zo sneller levens redden
 • Je hoeft niet te veel kracht te gebruiken en dus wordt het werk sneller verricht
 • Door de hydraulische kracht is het stuk gereedschap makkelijk in gebruik te nemen

Het tegenovergestelde van een hydraulische ram is de hydraulic spreader. Je kunt deze hydraulic spreader zien als een soort schaar waarbij ook hydraulische kracht een grote rol speelt en waarmee je objecten dus weer uit elkaar kan trekken met veel kracht.

Een kleine citrusboom verzorgen

Een kleine citrusboom verzorgen

Wil je leren hoe je een kleine citrusboom moet planten, laten groeien en kunt oogsten zodat je zomers zoet en zuur zijn? Lees dan zeker verder in dit artikel. Hoewel de citrusbomen subtropische planten zijn, zijn tuinders uit noordelijke gebieden er in geslaagd om citrusbomen succesvol in plantenbakken en bloempotten te laten groeien. De standaard grootte van een grapefruit- of een sinaasappelboom is 5 tot 7 meter. Een kleine citrusboom zal maximaal 2 tot 3 meter groot worden. De meeste soorten bevruchten zichzelf dus heb je maar 1 kleine citrusboom nodig om te kunnen genieten van de sappige vruchten. Over het algemeen moet je er rekening mee houden dat je boom na 3 tot 6 jaar vruchten zult gaan produceren.

Zorg voor de citrusboom

Citrusbomen houden ervan om op een zonnige plek geplant of gezet te worden. Daarbij moeten ze beschermd zijn tegen de wind. De lente is de beste periode om je kleine citrusboom in een pot te zetten. Begin met het voeden van je boom een paar weken nadat je hem geplant hebt. De eerste paar jaar is het nodig om je boom uitgebalanceerde voeding te geven. Voeding speciaal voor citrusbomen is hiervoor ideaal. De boom heeft voldoende voedingsstoffen nodig voor de ontwikkeling van nieuwe takken en de groei van bladeren. Is je boom al ouder voedt dan alleen bij als je kleine citrusboom vruchten begint te produceren.

Het oogsten van de citrusvruchten

Over het algemeen, maar afhankelijk van het klimaat waarin je woont, hebben de citrusvruchten 6 tot 8 maanden nodig om te rijpen. De citrusvruchten zullen niet rijpen als ze geplukt zijn, waak er dus voor de vruchten te vroeg te plukken. De beste indicator voor rijpe vruchten is de smaak. Proef of je citrusvrucht rijp is. Oogst de vruchten door ze van de boom af te knippen met een snoeischaartje. Onbeschadigde citrusvruchten kun je prima een aantal weken bij koele temperaturen bewaren. Geniet van je eigen gekweekte citrusvruchten.

De juiste boor voor elke klus

De juiste boor voor elke klus

Wanneer je gaat klussen heb je gereedschap nodig. Voor het maken van gaten heb  je een boor nodig, dat weten we allemaal wel. Maar er bestaan veel verschillende soorten boren. Welke je nodig hebt hangt onder andere af van het soort materiaal en de diepte. In dit blog bespreken we verschillende soorten boren.

Houtboor

Wanneer je gaten gaat boren in hout is het in eerste instantie belangrijk om te kijken naar het type hout waarin moet worden geboord. Veel mensen staan er namelijk niet voldoende bij stil, maar een houtboor is niet altijd geschikt om te boren in alle mogelijke houtsoorten. Daarom bestaan er verschillende soorten houtboren, zo heb je een normale houtboor, maar ook eentje die is geschikt voor hardhout.

Een van de verschillende houtboren is een speedboor, deze is geschikt voor het boren in zacht hout.  Door het uiterlijk wordt deze boor ook vaak een vlinderboor genoemd. Voor het boren met deze boor is er een boormachine met een hoog toerental nodig. Door de aanzetpunt kan je de boor precies op het goede punt plaatsen. De voorsnijders van de boor maken het werk gemakkelijk. Alle maten speedboren zijn voorzien van het quick lock systeem zodat deze niet kunnen slippen in uw boormachine.

Betonboor

Een betonboor is een stevige boor die geschikt is om kloppend te boren in diverse steensoorten, zoals baksteen, beton en kalkzandsteen. Voor het boren door beton heb je een boormachine nodig met een pulserende of kloppende werking. Voor het boren in beton heb je een boorhamer nodig. Vaak wordt er gedacht dat dit ook prima met een klopboormachine kan, maar deze is alleen geschikt om door steen te boren. Een steenboor en betonboor worden vaak door elkaar gehaald. Dit komt doordat de verschillen eigenlijk minimaal zijn. Je herkent allebei de soorten boren aan de stompe beitelvormige punt aan het uiteinde van de boor. Het verschil tussen betonboren en steenboren zit hem in dit geval ook dan ook met name in de hardheid van de beitelvormige punt. 

Universele boor

Daarnaast heb je ook een universele boor. Z’n boor kan je gebruiken voor het boren in verschillende soorten materialen. Zo kun je in zachtere materialen zoals hout boren, maar ook in metaal en steen. Boor je niet vaak, maar vind je het wel prettig om een universele boor in huis te hebben? Dan kan je prima voor een universele boor kiezen. Wanneer je vaker in een specifiek materiaal boort, dan kan je toch echt beter voor een boor gaan die hiervoor bedoelt is.

Sierbestrating in Tilburg

Sierbestrating in Tilburg

Je zal het vast wel eens op de straten gezien hebben, sierbestrating. Dit zijn de wegen met klinkers waar je overheen kunt rijden. Deze stenen kun je zien in de binnenstad van bijvoorbeeld Utrecht of Rotterdam. Wanneer je zelf ook sierbestrating in je eigen tuin wilt, kan je naar een bedrijf toe die jou kan helpen om deze stenen te kopen. De stenen kun je namelijk kopen om meerdere redenen. Zo kun je de stenen gebruiken voor in de achtertuin, maar je kunt de stenen ook kopen voor de oprit. Als je sierbestrating wilt, kan je terecht bij sierbestrating Tilburg. Hier hebben ze de beste stenen voor jou en je achtertuin. Het zijn erg mooie stenen en er is genoeg keus. Heb je een keus gemaakt? Dan kan er ervoor kiezen om een specialist in te huren die de stenen zo voor jou kan leggen. Het zelf doen is niet altijd een slim idee. Vooral niet als je er niet zoveel verstand van hebt.

Sierbestrating Tilburg

De juiste stenen voor de achtertuin

Wanneer je de sierbestrating wilt leggen, kan het voorkomen dat de stenen zullen zakken. Dit komt doordat de ondergrond niet goed gelegd is waardoor de stenen kunnen verschuiven. Om dit te voorkomen, is het van belang dat je een harde ondergrond neemt. Wanneer je een harde ondergrond hebt, zal je al snel merken dat je geen last hebt van verzakkende stenen. Je kunt dan ook tientallen jaren blijven genieten van de stenen. Dit komt doordat de stenen niet snel stuk gaan.