Bouwsector ook tijdens corona interessant

Waar de meeste bedrijven haar deuren moet sluiten, blijft de bouwsector aantrekken. Volgens de Rijksoverheid mag de bouw gewoon zijn werkzaamheden voortzetten en werken aan projecten. Dit is natuurlijk interessant voor mensen die geen baan hebben en interesse hebben in de bouwsector. 

Richtlijnen in de bouw

Ook in de bouw moeten werknemers zich aan maatregelen houden van de overheid. Hiervoor dienen alle bouwwerknemers zich te verdiepen in ‘Samen veilig doorwerken’ dat is opgesteld door het RIVM. De belangrijkste maatregelen die genomen moeten worden is dat er 1,5 meter afstand moet worden gehouden op welke locatie dan ook, werk zoveel mogelijk zelfstandig, bij verkoudheid symptomen blijf thuis en werken in kleine vaste teams. 

Werken in de bouw

Bouwprojecten en werkzaamheden in de bouw gaan door, ondanks de corona crisis. Het is en blijft dus een aantrekkelijke markt om werkzaam in te zijn. Er zijn diverse opleidingen die gevolgd kunnen worden om ook in de bouw te mogen werken. Je kunt bijvoorbeeld grondwerker worden door opleidingen te volgen van Infravak. De kans op een baan in de bouw is momenteel namelijk erg groot. 

De rol van de Rijksoverheid

De rijksoverheid kijkt voortdurend mee met de verbeteringen in de bouw met betrekking tot de corona crisis. Zo wordt er regelmatig overleg gevoerd met opdrachtgevers, netbeheerders en corporaties om via deze weg te kijken naar de mogelijkheden. Uiteraard willen zij dat de werkzaamheden door kunnen gaan en dat projecten succesvol worden afgerond. Het rijk stimuleert in deze situatie vergunningverlening, zodat de economie in de bouwsector draaiende blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *