De mooiste gebouwen gemaakt van hout

Sommige creaties worden zo ambachtelijk gemaakt met een Houtklover, andere makers kiezen er voor om het zonder Houtklover te doen en gewoon hun hout te kopen. Tegenwoordig heb je een aantal hele bijzondere architecturale gebouwen. We vertellen je hier over een paar van de mooiste en meest bijzondere gevonden houten gebouwen, huizen, kantoren.

Volga House Mae Sot Slaapzalen

Volga House uit Rusland, gemaakt door Peter Kostelov in 2009. Dit landhuis aan de oevers van de rivier de Wolga in Tverskaya, Rusland, is bekleed met houten panelen die op zeven verschillende manieren onder een hoek staan. De Russische architect Peter Kostelov wilde datsja’s (landhuizen) uit het Sovjettijdperk op een eigentijdse manier interpreteren door te knikken naar de enigszins versnipperde gevoeligheid van die historische huizen. Mae Sot Slaapzalen uit Thailand, door a.gor.a Architects, gemaakt in 2012. Deze goedkope tijdelijke slaapzalen in Bangkok, Thailand, maken deel uit van de Mae Tao Clinic, die gezondheidszorg en onderwijs biedt aan vluchtelingen van de burgeroorlog in het naburige Myanmar. Ontworpen door Thai a.gor.a Architects, zijn de gebouwen, die plaats bieden aan 25 mensen, gemaakt van lokaal geproduceerde bamboe, riet en gerecycled hout.

Schuur B Liyuan-bibliotheek

Schuur B uit amerika, door De Leon & Primmer Architecture Workshop gemaakt in 2009. Deze opvallende grootschalige schuur in Goshen, Kentucky, is ontworpen door de in Louisville gevestigde De Leon & Primmer Architecture Workshop. De structuur is gemaakt van lokaal geteelde bamboe en wordt gebruikt voor seizoensgebonden opslag van gewassen, en de luchtige constructie zorgt voor voldoende natuurlijke ventilatie die nodig is om hooi te drogen. Liyuan-bibliotheek uit China, gemaakt door Li Xiadong in2011. De ongebruikelijke bekleding van takken van deze bibliotheek is geïnspireerd op bundels brandhout die de Chinese architect Li Xiaodong opmerkte tijdens vroege bezoeken aan de locatie op het platteland bij Peking. De stokken, afkomstig van lokale fruitbomen, zijn uitgelijnd om zonlicht door te laten naar het interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *