Eiken panelen, sterk en klassevol

Eik is een zeer traag groeiende boom. Daardoor is het hout heel hard en sterk. Eik vertoont ook weinig noesten en daarom zijn eiken panelen zeer geliefd bij meubelmakers, schrijnwerkers die deuren maken en producenten van houten vloeren. Juist omdat het zo sterk is worden panelen in eik zelfs gebruikt bij scheepsbouw of industriële bouwwerken. Als je kiest voor een eiken paneel, dan kies je gegarandeerd voor kwaliteit. Je hout zal heel lang meegaan. Wat je er ook mee maakt, je zult het er gedurende vele jaren kunnen van genieten.

Eik in verschillende afwerkingen

Er bestaan verschillende soorten eik. De ene heeft een wat ruwer uitzicht dan de andere maar elke soort eik heeft een vrij egale uitstraling. De afwerking van eiken panelen kan zeer verschillend zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor gezandstraalde eik. Dit heeft een wat grijze look. Geborsteld of fijnbezaagd eik heeft een ruwer oppervlak en ziet er zeer rustiek uit. Gestoomd eik is wat donkerder. Als je op voorhand duidelijk weet waar jij je houten paneel voor gaat gebruikten, kies dan op voorhand al voor afgewerkt hout. Zo heb jij minder werk bij de finale afwerking.

De toepassing van je eiken paneel

Je hoeft je ook niet per sé te houden aan een eiken paneel dat uit één stuk bestaat. Je kiest bijvoorbeeld voor kopshouten panelen, drielaags platen, visgraatpanelen of een van de vele andere mogelijkheden. Eikenhouten panelen worden vaak gebruikt als tafelblad. Ook jij kunt je tafel zelf samenstellen door afzonderlijk de poten en het tafelblad te kiezen. Voor je tafelblad heb je een grote keuze. Wat denk je bijvoorbeeld van een boomstamtafel met een rechte rand of met een rand waarin je de boomstam nog duidelijk herkent. Of kies voor een rechthoekig, rond, ovale of vierkant blad. Je kiest zelf het onderstel: hout of staal bijvoorbeeld. Zo krijg jij je eigen gepersonaliseerde en unieke tafel in huis. Een tafel is slechts één voorbeeld van een toepassing van je eiken paneel. Waar je het ook voor gebruikt, het straalt pure klasse uit en brengt warmte in je interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *