Hoe kan ik mijn woonkamer mooi maken?

U hoeft geen lening af te sluiten om een woonkamer te creëren waar u van kunt genieten. Probeer een paar van deze budgetvriendelijke vernieuwingsideeën uit.

Kies een nieuwe kleur of geef jezelf meer van een kleur die je al hebt. Schilderen is maar één manier; u kunt kussens, gordijnen en kunstwerken toevoegen die in de door u gekozen kleur schitteren. En schilderen hoeft niet eendimensionaal te zijn. Denk aan een accentkleur voor de plint, deuren en houten kozijnen. Als je brutaal bent, creëer dan een ‘accentmuur’, een geschilderd in een contrasterende tint.

Het is verbazingwekkend hoe anders een kamer eruit kan zien als elk stuk een nieuwe plek vindt. De inhoud van uw herstelde ruimte hoeft niet precies dezelfde te zijn als waar u mee bent begonnen. Verplaats iets naar binnen of iets naar buiten. Kies een accentstoel of een nieuwe koffie- of bijzettafel. Als u uw bank, stoelen en TV zo goed als overal bevalt, probeer dan alleen het decor te herschikken: een eenvoudige taak die u ideeën geeft over de mogelijkheden van uw kamer.

Kleed de muren aan. Maak een galerijwand. Hang wat sculpturale muurkunst op. Herstel je kunst met kaders die bij elkaar passen of lijken op andere decorstukken in de kamer.

Experimenteer met lampen. Zowel vloer- als tafellampen geven je twee verbeteringen voor de prijs van één. Het zijn aantrekkelijke stukken op zich, en je kunt ze zo plaatsen dat ze licht uitstralen dat het gevoel van een kamer verandert.

Verplaats uw TV. Als hij op een standaard staat, overweeg dan om hem aan de muur te monteren. Of neem hem van de muur en laat hem zien op een entertainmentcenter of mediaconsole.

Breng wat groen binnen. Hang hem op met een macrame of zet hem op een boekenplank of tafel. Dit heldere en natuurlijke element zal uw ruimte zeker opvrolijken.

Het vervangen van tapijt of vloerbedekking is een groot project, maar het toevoegen van een vloerkleed is dat niet. Wees niet bang om het vet te zetten met een felle kleur of een interessant patroon. Het is makkelijker om nieuwe ideeën uit te proberen als je je niet vastlegt op een compleet nieuw oppervlak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *