Hoeveel moet ik uitgeven aan een huis renovatie?

Om een ​​idee te krijgen van wat jouw verbouwingsbudget moet zijn, moet je rekening houden met de waarde van je huis als geheel. Je wilt namelijk niet meer dan 10 tot 15 procent van de waarde van je huis aan een ruimte uitgeven. Als je meer uitgeeft, zal de waarde van de verbouwing niet proportioneel bijdragen aan de waarde van je woning en dat zou zonde zijn van de renovatie. Als je huis 100.000 euro waard is, mag je maximaal 15.000 euro besteden aan bijvoorbeeld een keuken- of badkamer renovatie. Als je huis meer waard is, kunnen de uitgaven voor een renovatie hoger zijn, het is altijd afhankelijk van wat de woning waard is. Vaak blijft er bij een renovatie ook veel oud ijzer over, wist je dat je door het inleveren ervan geld kan besparen? (Bron: 123oudijzerprijs.nl)

Bepaal de financiering voordat je je budget definitief maakt

Voordat je het budget voor je woningrenovatie vaststelt, moet je bepalen hoe je de renovatie gaat financieren. Of je nou contant betaalt, een lening aanvraagt of een krediet aanvraagt, dan moet het budget van de verbouwing passen binnen de limiet van je beschikbare middelen. Als je eenmaal weet hoeveel je je kunt veroorloven om uit te geven, reserveer dan 10 tot 20 procent het oorspronkelijke bedrag voor eventuele onverwachte uitgaven. Dit is enorm belangrijk bij een renovatie. Er kan altijd iets misgaan of dat iets meer geld kost dan gepland. Doordat je extra geld aan de kant hebt kan je hoe dan ook de renovatie afronden ook met onvoorziene extra kosten. Als je eenmaal hebt besloten hoeveel je wilt uitgeven, gebruik dan de volgende stappen om een ​​gedetailleerd plan en budget te maken.

Hoeveel kost het om een ​​huis te verbouwen?

Renovaties aan een ouder huis kosten doorgaans meer dan een nieuwer huis, vooral als de bedrading, het sanitair en andere voorzieningen niet voldoen aan de eisen en alles moet worden vervangen. Doordat een renovatie veel geld kost kan het makkelijker zijn om per kamer de renovatie aan te pakken, begin bij de kamer waar de meeste prioriteit ligt en werk zo je lijstje af. Zo hou je een goed overzicht op je budget en is het niet in het hele huis chaotisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *