Kunststof tank voor de tuinbouw

Ook in de landbouw wordt gebruik gemaakt van watertanks, grote tanks worden meestal gebruikt voor opslag om bijvoorbeeld de velden te voorzien van water. Maar ook water om het vee water te geven, vaak worden ze gebruikt op een aanhanger om rijdend over het veld de gewassen te voorzien van water. Ook zijn er tegenwoordig geautomatiseerde systemen, deze voorzien de drinkbakken van de dieren van vers water. Water voor het veld bestaat meestal uit regenwater.

Tanks voor mobiel gebruik

Maak je gebruik van watertanks op een vrachtwagen of een aanhanger, is het wel zorg om te letten op een aantal punten. Allereerst de bevestiging van de tank, je moet ervoor zorgen dat de tank niet gaat schuiven door deze goed vast te zetten. Ook het klotsen van de vloeistof is niet ideaal, het kan zelfs gevaarlijk zijn bij grote hoeveelheden vloeistoffen voor de stabiliteit. De tanks van rotterdamplastics.nl zijn uitgevoerd met tussenschotten, op deze manier heb je minimaal last dat de vloeistof gaat klotsen in de tank.

watertanks

Schoonmaken van de tank

Je kunt niet onbeperkt vloeistoffen in de watertanks blijven doen zonder de tank schoon te maken, ook het inspecteren van de tank kan soms nodig zijn. Door de handopening kun je eenvoudig de tank nakijken en schoonmaken, bij iedere tank kun je kiezen tussen een dop met of zonder beluchting. Verder kan een tank altijd worden voorzien van verschillende openingen om diverse mogelijkheden op aan te sluiten. Ook voor aansluitingen die niet van metaal mogen zijn kun je in de webshop kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *