Een minigraver kan je veel werk uit handen nemen

Stel, je hebt een hoveneniersbedrijf. Dan heb je het nú hartstikke druk. Mensen gaan immers in verband met COVID-19 liever in de tuin aan het werk dan op vakantie. En omdat mensen hun vakantiegeld hebben gespaard huren ze jou in voor dat werk. Je kunt dan maar beter zorgen dat je de perfecte gereedschappen en machines hebt om al je klanten te kunnen helpen. Een minigraver is onmisbaar als je in (kleinere) tuinen gaat werken. Een minigraver op rupsbanden is stabiel en kan in een paar minuten meer werk verzetten dan jij in een halve dag. Zo is die nieuwe vijver snel uitgegraven!

Wat is een minigraver eigenlijk?

Een minigraver is een kleinere en smallere graafmachine dan een regulier model. Met een grote graafmachine kun je puin en bouwafval afvoeren, grond en grind laden en grote oppervlaktes egaliseren. Met een minigraver kan dat ook allemaal, maar dan op een kleinere schaal. Veel minigravers zijn dusdanig smal dat ze gewoon een tuin ingereden kunnen worden door de bestaande tuinpoort of zelfs door een schuur. Dat is met een gewone graafmachine echt onmogelijk. Ook kun je met een minigraver nog preciezer werken. Je kunt bijvoorbeeld heel secuur een geul graven voor het aanleggen van een elektriciteitsleiding van een huis naar een veranda.

Nog een groot voordeel van deze kleine machine

Een minigraver is niet alleen een stuk kleiner en smaller, maar ook een heel stuk lichter dan een gewone graafmachine. Dit zorgt ervoor dat gras niet meer dan nodig is zal beschadigen en dat je niet wegzakt in een drassig deel van een aan te leggen tuin. Een minigraver is wendbaar en kan hierdoor in veel gevallen gebruikt worden. Behalve het graven van geulen voor elektriciteitsleidingen kun je er ook funderingen voor een aanbouw mee uitgraven. Dat scheelt veel handwerk en dus veel rugklachten. Je kunt de schep van de minigraver ook gebruiken om materialen zoals tegels in te vervoeren.

Waar vind je dit apparaat?

Als je op zoek bent naar een nieuwe of gebruikte minigraver, raad ik je aan om eens te kijken op bovengenoemde site. Je vindt hier minigravers in verschillende formaten, van verschillende merken en verschillende bouwjaren. Ook lopen de prijzen uiteen. Deze minigravers staan te koop in Nederland, Duitsland en België. Het is dus slim om, behalve naar het budget en het merk, ook te kijken naar de afstand die je moet afleggen om de minigraver op te halen. Dat kan je veel ergernissen besparen!