Op zoek naar een Inschroefmoer?

Dus jij bent op zoek naar een moet? maar niet zomaar een moer, een Inschroefmoer. Dan kan ik je vast vertellen dat je hier op het juiste adres bent! Maar voordat je zo een schroef koopt is het wel handig om te weten waarvoor je hem allemaal wel en niet kan gebruiken. Dat is dan ook waar jij vandaag meer over te weten zal gaan komen. 

Een inschroefmoer, of ook wel een Rampamoer genoemd. Dit is een bepaalde moer die aan de buitenzijde een metrisch schroefdraad heeft zitten. Hij heeft aan de binnen en buitenzijde schroefdraad zitten. De buitenzijde is scherp met een grove spoed. Aan een van de uiteinde van de moer bevindt zich in de meeste gevallen een snee. Hierdoor kun je hem met een schroevendraaier indraaien, hartstikke handig natuurlijk. Maar er bestaan ook een aantal varianten die geen snee hebben, die hebben een zeskantige uitsparing. Hiermee kunnen ze ingedraaid worden met bijvoorbeeld een inbussleutel.

Inschroefmoer

Waar wordt dit type moer voor gebruikt? 

Dit type moer is iets anders dan de inschroefmoer. Dit type wordt meer gebruikt voor het monteren van bijvoorbeeld een bout in hout of een ander zacht materiaal zoals kunststof of spaanplaat. Dit kan gebruikt worden wanneer je bijvoorbeeld een wieltje op stift in een houten stoelpoot wilt monteren. Als eerst moet je de moet in een voorgeboord gat in het hout draaien. Daarna wordt daar de bout in gedraagd. Hopelijk ben jij nu een stuk meer te weten gekomen over dit onderwerp. Als je toch nog wat meer wilt weten staat er genoeg op internet.

Inschroefmoer