Schoorsteenbouwers gaan met hun tijd mee

In het gedeelte van het jaar dat het buiten koud kan zijn en de zon zeer kort aan de hemel staat, dromen de meesten van sneeuw en warme chocolademelk. Op zulke momenten is niets heerlijker om voor een warm, knapperend vuur te liggen tijdens een donkere koude avond na een lange dag gewerkt te hebben. Maar helaas hebben veel mensen die luxe niet.

Het is een gegeven dat iedereen deze ultieme gezelligheid graag wil beleven, maar gewoon geen geld of geschikt vloeroppervlak hebben om een open haard te plaatsen. Soms ligt het aan het ondersteuningssysteem, die is dan niet toereikend genoeg voor de schoorsteen wat nodig is om de rook van je hout gestookt vuur of allesbrander af te voeren.

Geprefabriceerde schoorsteen van lichtgewicht materiaal

Zou je heel graag toch een open haard willen hebben, overweeg dan een geprefabriceerde schoorsteen. Het voordeel van het toevoegen van een geprefabriceerde schoorsteen aan je huis door schoorsteenbouwers die hierin gespecialiseerd zijn, is dat het direct van de fabriek komt in lichtgewicht materiaal.

Nu gewicht geen rol meer speelt zijn er meer mogelijkheden wat betreft de plaatsing van de open haard. Mocht je misschien denken dat een open haard alleen in de woonkamer thuis hoort, met een geprefabriceerde schoorsteen kan zelfs de keuken of slaapkamer van een rookafvoer voorzien worden. Laat je informeren door professionele schoorsteenbouwers over wat de mogelijkheden zijn.

Kosten en veiligheid

Een enorm pluspunt van prefab-schoorstenen zijn de kosten. Wanneer schoorsteenbouwers een bakstenen schoorsteen moeten plaatsen zal dat vele malen duurder zijn. Naast materialen en verbouwingskosten, zullen de kosten van de componenten die als extra gewicht ondersteuning nodig zijn enorm oplopen. Bij prefab is dat aanzienlijk minder.

Voor huiseigenaren is het belangrijk dat het veilig is. Onze gespecialiseerde schoorsteenbouwers installeren prefab-schoorstenen exact volgens de fabrieksinstructies. Een prefab-schoorsteen dankt zijn veiligheid ook doordat de constructie minder naden en voegen bevat, dus minder zwakke plekken en gevaar voor rookgas lekken. Wel is belangrijk een prefab-schoorsteen ‒ net als de gewone baksteen versie ‒ jaarlijks te laten controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *