Tips voor de woonkamer

Als we thuiskomen van werk en school is de woonkamer de juiste plek om te ontspannen. Dit is de ruimte waar vaak een comfortabele bank staat en een tv. Hier komt iedereen samen en kan je het hebben over je dag. Het is daarom van belang dat dit een fijne ruimte is die helemaal naar wens is. Als dit niet zo is kan je eventueel de muren verven, de gordijnen veranderen of een andere bank nemen. Zo lang de combinatie van licht en donker goed gebruikt worden, kom je al snel heel ver.

De juiste kleur

Je hebt het vast wel eens gehoord, donkere kleuren laten een ruimte kleiner voelen. Dit klopt. Als je jouw muren een donkere kleur geeft zal het kleiner ogen maar het zal ook meer warmte aan je huis toevoegen. Dit is dan ook de reden dat je nu vaak de beton cire woonkamer muur ziet. Hier wordt in plaats van verf, gebruik gemaakt van beton. Dit is meestal in een donkere kleur maar langzaamaan komen er ook steeds meer lichte kleuren bij. Als je jouw woning dus groter wil laten ogen kan je het beter bij een lichte kleur houden. Houdt het alleen niet te licht. Je wilt natuurlijk niet dat je een koele en kille uitstraling hebt. Als je voor lichte muren gaat kan je eventuele voor een donker kleed gaan en als je voor een donkere beton ciré woonkamer muur gaat kan je beter een lichte bank er voor zetten.

Een ruimte één laten worden

Als je een grote woonkamer hebt met eventueel een open keuken en eethoek is het leuk als je dit een geheel laat worden. Dit gebeurt vooral door het gebruik van donkere kleuren. Zoals eerder vermeld geven donkere kleuren namelijk meer warmte in huis. Dit betekent niet dat je overal een donkere kleur op de muur moet doen. Je kan een beton cire woonkamer muur doen in het donker en de andere kleuren op de muren in een lichtere tint en eventueel één muur in het wit houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *