Wat is de werkwijze bij een betonvloer storten?

Ben je aan het nadenken over een nieuwe vloer, dan overweeg je misschien de mogelijkheid van een betonvloer storten. Maar voordat je hier definitief voor kiest, wil je natuurlijk eerst weten hoe dit precies werkt, hoe het proces eruit ziet. Iedereen kan zich wel wat voorstellen bij het leggen van tapijt of laminaat, maar een betonvloer storten is toch wel even iets anders. Daarnaast kun je je ook afvragen op welke plekken je nu het beste kunt kiezen voor dit vloermateriaal. Is dit alleen iets voor een industriƫle of zakelijke omgeving of kun je dit ook in je huis aan laten leggen?

Locaties voor betonvloer storten

Laten we beginnen met die laatste vraag: op welke plekken kun je nu gebruik maken van beton voor het aanleggen van een vloer? Een betonvloer storten is voor bedrijven een uitstekende keus, omdat dit materiaal zwaar belast kan worden. Daarnaast is het naadloos en waterdicht te maken, waardoor het aan de HACCP standaarden voldoet, wat betekent dat het ook in de horeca of andere plekken waar met voedsel gewerkt wordt een uitstekende keus is. Maar dit vloertype is ook heel geschikt voor bijvoorbeeld winkels, kantoren en ook woonhuizen! Het heeft een mooie, stoere uitstraling en doordat het een sterk materiaal is, heb je er echt heel veel jaren veel plezier van! Een betonvloer storten is ook een goed idee omdat je dit kunt doen in combinatie met vloerverwarming. Vloerverwarming heeft de toekomst en heeft als voordeel dat er geen verwarmingselementen in de weg hangen in huis. Ook daarom is beton dus een heel goede keus! Dat het naadloos, glad en waterdicht is, is ook voor in je woning natuurlijk prettig, dat maakt het schoonmaken van de vloeren een heel stuk gemakkelijker! Met andere woorden, een betonvloer storten is eigenlijk in heel veel situaties een uitstekende optie!

Hoe werkt het?

Nu je weet dat een betonvloer storten ook voor in jouw woning een goede keus is, wil je natuurlijk weten hoe dit precies in zijn werk gaat. Er worden de volgende stappen gevolgd:

  • de vloerverwarming wordt geĆÆnstalleerd
  • er worden wapeningsnetten aangebracht
  • wanden worden afgeplakt, om beschadigingen te voorkomen
  • het beton wordt gestort
  • de vloer wordt vlak gemaakt
  • na het drogen wordt het oppervlak gevlinderd

Dit klinkt ingewikkeld, maar je hoeft dit natuurlijk niet zelf te doen. Het beste schakel je hiervoor een echte specialist op dit gebied in, zoals Willem Designvloeren. Zij hebben veel ervaring met een betonvloer storten, zowel op diverse binnenlocaties als buitenlocaties. Zij kunnen daardoor een vloer opleveren die helemaal bij jouw specifieke situatie past. Ze kunnen deze bijvoorbeeld onder afschot maken, voor locaties waar water weg moet kunnen stromen. En tijdens het vlinderen kunnen zij ervoor zorgen dat de toplaag een andere kleur krijgt dan grijs, zodat het goed past bij jouw interieur of bij de uitstraling van je winkel of andere bedrijfslocatie. Wil je meer weten over de mogelijkheden die zij kunnen bieden wat betreft een betonvloer storten? Kijk dan eens op hun website. Je zult daar zien dat WillemDesignvloeren.nl prachtige betonnen vloeren op kan leveren voor veel verschillende soorten situaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *