Zo maak je van je kantoor een fijne plek!

Als je 40 uur per week met je collega's op een kantoor werkt, dan is het erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat dit een fijne plek is. Indien dit nu niet aan de orde is, zijn er gelukkig diverse manieren om ervoor te zorgen dat dit wel een goede plek is. Om ervoor te zorgen dat onze lezers op een prettige plek kunnen werken, hebben wij uitgezocht naar waar je allemaal rekening mee moet houden. 

Zorg dat iedere werknemer voldoende ruimte heeft

Als je 40 uur per week op dezelfde plek zit, dan is het prettig als je niet hoeft te voetje vrijen met de persoon tegenover je. Het is daarom erg belangrijk dat je werkgever ervoor zorgt dat je voldoende ruimt. Koop wat bredere tafels en zorg er ook voor dat er tussen tafelsetjes van twee voldoende beweegruimte is. Het is namelijk ook erg vervelend als je de stoel amper naar voren en naar achteren kunt bewegen. 

Prettige werkmaterialen zijn onmisbaar

Als je verwacht van het team dat zij uitzonderlijke prestaties neerzetten, dan mogen zij van jou ook verwachten dat je zorgt voor prettige materialen. Zo is het onder andere erg belangrijk dat je als werkgever bijdraagt aan een ergonomische werkhouding. Om te zorgen voor een goede werkhouding dien je tafels aan te schaffen die je op hoogte kunt verstellen en bovendien ook te zorgen voor de juiste stoelen. Ook is het zeer aan te raden om een aantal andere ergonomische materialen op het kantoor te plaatsen. Hierbij kan je denken aan veel laptophouder, maar ook aan een los beeldscherm op de juiste hoogte. Lees je voordat je kantoormeubelen koopt ook goed in over wat er volgens de Arbowet verplicht is. 

Zorg voor zo min mogelijk geluid

Op een kantoor is het belangrijk dat men zich goed moet kunnen concentreren. Helaas is dit bij veel bedrijven niet aan de orde en wordt er erg veel hinder ondervonden aan geluid. Om te voorkomen dat dit bij jou bedrijf ook leidt tot een vermindering van de prestaties, kun je het beste geluidschermen kopen. Geluidschermen kun je op de rand van het bureau zetten en zorgen ervoor dat je in een soort werk kokon terecht komt. Geluidschermen kunnen overigens niet al het geluid tegen houden. Zo zijn klapperende deuren alsnog erg goed hoorbaar. Als je wilt voorkomen dat je werknemers afgeleid raken op het moment dat de deur dicht wordt gedaan, kun je ervoor kiezen om een deurdranger te bestellen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *